Film

Skribent

Mats Karlsson

18 december 2017 | 21:00

Porg-skaparen var skräckslagen inför fansens reaktioner

Neal Scanlon på Lucasfilm var ständigt medveten om den uppenbara risken för hatmejl.
Att vara inblandad i en sån pass stor och hypad film som "Star Wars: The Last Jedi" bjuder på blandade känslor, något som Porg-skaparen Neal Scanlon fick erfara. Att få presentera en skapelse för tuffa och krävande Star Wars-fans är visserligen inget nytt för Scanlon, men trots det var han skräckslagen.
 
- För att vara helt ärlig var jag skräckslagen, för vi försökte skapa något som skulle vara gulligt, inbjudande och älskat. Precis som husdjuren en del människor har därhemma. Men samtidigt ville vi inte frigöra oss från den äldre publiken och inte den yngre heller. Antingen skulle folk acceptera dem eller skicka hatmejl till mig. Det skulle bli det ena eller det andra, berättar Scanlon för Metro US.
 

                                                       Konceptskiss för Neal Scanlons Porgs
 
När dagen började närma sig för det stora avslöjandet var det inte en lugn Scanlon som satt och inväntade fansens reaktioner.
 
- Jag var riktigt nervös när trailern skulle släppas, för jag visste inte hur folk skulle reagera. Men det verkar som de flesta har tagit till sig dem. Jag blir alltid lika glatt överraskad, det vore arrogant att påstå motsatsen. Vi visste aldrig att BB-8 skulle bli genombrottskaraktären i "The Force Awakens".
 
Vad tyckte du om Porg-djuren?
| 18 december 2017 21:00 |