Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 oktober 2018 | 07:30

Populära "Lethal Weapons" framtid är i fara efter nytt oväntat avhopp

Efter att precis, snudd på mirakulöst, lyckats byta ut en av seriens båda huvudroller med en ny karaktär - väljer den andra nu att plötsligt hoppa av helt.
Vi "Lethal Weapon"-fans spenderade en hel del tid under våren oroliga. Eftersom att Clayne Crawford (som spelade Martin Riggs) sparkades för sitt dåliga beteende under inspelningarna av seriens andra säsong, precis i samma veva som det var dags att förnya serien med en tredje säsong.
 
I sista stund knep Seann William Scott (mest känd som Stifler i "American Pie"-filmerna) en roll som Roger Murtaughs (spelad av Damon Wayans) nya partner. I och med det gav Fox grönt ljus till en "halv" tredje säsong, på endast tretton avsnitt. Tanken var troligen att se hur kemin mellan Scott och Wayans skulle arta sig, innan serien fick en beställning på andra halvan av säsongen.
 
Efter att de två första avsnitten av den nya säsongen nu precis har sänts, hade jag själv planerat att skriva en artikel om hur Scott faktiskt blev att lyckat tillskott - och att hoppet såg ljust ut för en möjlig fortsättning. Men det var innan Wayans igår meddelade att han väljer att sluta som Roger Murtaugh efter de tretton nya avsnitten.
 
 
Medan Electric Urban Report intervjuade en av seriens andra skådespelare, ska Wayans plötsligt ha kommit in i rummet och bett om att få göra ett uttalande. Där han märkbart uppgiven berättar att han inte längre klarar av att spela en glad pappa, kollega och vän på tv, medan han är det motsatta i det vanliga livet. Inspelningarna tar upp för mycket av hans tid med familjen, vilket nu slutar med hans oväntade avhopp.
 
Han nämner att då de fortfarande kommer att spela in avsnitt fram tills den 21 december, så finns det gott om tid att hitta en ersättare. Men frågan är om en serie kan överleva efter att båda huvudrollsinnehavarna slutat inom loppet av tretton avsnitt. Mer sannolikt är snarare, tråkigt nog, att Fox nu väljer att lägga ned sin populära tv-serie helt och hållet.
 
Vad har du tyckt om den tredje säsongen hittills? Hade du hoppats på fler säsonger? Kommentera gärna nedan!
| 4 oktober 2018 07:30 |