Film

Skribent

MovieZine

20 november 2023 | 17:50

Publiken har röstat: här är de bästa filmerna på Stockholms filmfestival 2023!

"All of Us Strangers", "Saltburn" och "The Old Oak" finns med på listan med de tio populäraste filmerna på årets festival.
Stockholms filmfestival är nu över, men inte förrän ett sista pris har delats ut. Idag bekräftas vilken film som vinner Peroni 0,0% Audience Award, och vilka andra som publiken tog till sina hjärtan.
 
Årets publikpris går till "Poor Things" av den grekiska regissören Yorgos Lanthimos, en mörk och skruvad dramakomedi som också fick äran att inviga årets festival. Emma Stone och Willem Dafoe spelar huvudrollerna i denna bisarra Frankenstein-saga.
 
"Poor Things" belönades med det prestigefyllda Guldlejonet för bästa film vid Venedigs filmfestival tidigare i år, och kan nu även skriva in sig i historieböckerna som den mest omtyckta filmen under 2023 års upplaga av Stockholms filmfestival. Filmen får ordinarie biopremiär den 26 januari och fick toppbetyg på MovieZine.
 
Festivalbesökarna har kunnat rösta både digitalt och fysiskt i biosalongerna på de 130 filmer som visats på årets festival mellan 8-19 november.
 
Festivalbesökarnas 10 favoriter i år:
 
1. Poor Things av Yorgos Lanthimos
2. All of Us Strangers av Andrew Haigh
3. Monster av Hirokazu Kore-eda
4. Saltburn av Emerald Fennell
5. The Holdovers av Alexander Payne
6. The Old Oak av Ken Loach
7. Kaptenen av Matteo Garrone
8. Scrapper av Charlotte Regan
9. Dream Scenario av Kristoffer Borgli
10. How to Have Sex av Molly Manning Walker
 
Vilka var era favoritfilmer på årets Stockholms filmfestival?
 
| 20 november 2023 17:50 |