Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

10 november 2023 | 20:00

Hur är ditt "Poker Face"? Streama hela första säsongen på SkyShowtime

Grattis alla bingare! "Knives Out" gav mersmak och med "Poker Face" fortsätter Rian Johnson på den finurliga deckarbanan. Nu finns hela första säsongen ute.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Natasha Lyonne, känd från "Orange is the New Black" och "Russian Doll", spelar kasinoarbetaren Charlie Cale i Rian Johnsons ("Brick", "Star Wars: The Last Jedi") första TV-serie - som i Sverige sänds hos SkyShowtime.
 
Charlie har något som kan liknas vid ett sjätte sinne. Hon vet när någon ljuger. Hon vet inte hur, eller varför, men hon vet. I "Poker Face" följer vi Charlie på en roadtrip genom USA, där hennes näsa för brott ständigt leder till nya knepiga situationer.
 
"Poker Face" är inspirerad av bland annat "Columbo" och har således ett liknande upplägg. Varje avsnitt börjar med att vi ser brottet begås, innan Charlie gör entré och kör sin grej. Resultatet blir något som är tydligt inspirerat av den klassiska gamla deckarserien, samtidigt som det blir sin alldeles egna grej.
 
Det är samma sak med Natasha Lyonne själv. Hon har en personlig stil, ett manér, som i allra högsta grad för tankarna till Peter Falk och hans karaktär, men hennes stil är så personlig att det aldrig känns som om hon försöker kopiera. Peter var Peter, Natasha är Natasha, och gillade du "Columbo" finns en god chans att "Poker Face" är för dig.
 
Första avsnittet av "Poker Face" sändes på SkyShowtime i mitten av september. Om du föredrar att slippa veckovisa släpp och hellre ser hela säsonger på ett bingande bräde, är det alltså helt rätt tid. Precis som för Charlie Cale är det bara att köra!
 
 
Har du inte just den här streamingtjänsten? Under en begränsad tid kan du prova Skyshowtime för 45 kronor i månaden i tre månader. Passa på! "Poker Face" är värd det.
| 10 november 2023 20:00 |