Film

Skribent

Mats Karlsson

1 februari 2012 | 16:01

"Pojken med guldbyxorna" blir film

Berättelsen om pojken med de sedelfyllda byxorna kommer att bli biofilm och inspelningarna beräknas starta 2013.

Produktionsbolaget Tre Vänner har köpt filmrättigheterna till Max Lundgrens klassiska bok "Pojken med guldbyxorna". Berättelsen om pojken med de sedelfyllda byxorna kommer nu att bli biofilm och inspelningarna beräknas starta 2013.

När "Pojken med guldbyxorna" kom ut 1967 blev boken en omedelbar succé. 1975 gjordes en TV-serie baserad på boken med Harald Hamrell i huvudrollen. Nu gör alltså Tre Vänner biofilm av berättelsen och Peter Birro skriver manus. Fredrik Wikström, som bland annat står bakom succéfilmen "Snabba Cash", producerar.

- Tänk att hitta ett par gamla byxor som ger dig alla pengar du någonsin kan önska, det är ju rena pojkdrömmen, säger han. Jag tror att de flesta kan identifiera sig med drömmen om att hitta en outsinlig skatt. Det gör historien väldigt spännande och den fungerar väldigt bra att berätta även i nutid, säger manusförfattaren Peter Birro.

Producent Fredrik Wikström siktar på att göra en storfilm för hela familjen:

- Min vision är att göra en film som är modern äventyrsfilm av Max Lungrens historia, säger han. Det finns väldigt mycket som jag gillar i boken, äventyr, magi och jag vill göra en storfilm för hela familjen. "E.T." är en film som har inspirerat mig även om vi inte kommer att ha med några aliens, säger Fredrik Wikström.

Regissörsduon Mattias Olsson och Henrik JP Åkesson ("Försvunnen") avslöjade tidigare för MovieZine att ett av deras kommande filmprojekt är en filmatisering av en bästsäljare och när vi frågade dem om det eventuellt kan vara "Pojken med guldbyxorna" de pratade om, svarar de så här med ett leende på läpparna (smiley):

- Vi kan inte riktigt kommentera framtida projekt precis nu.

Om det är Mattias och Henrik som tacklar "Pojken med guldbyxorna" återstår att se.

| 1 februari 2012 16:01 |