Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 februari 2015 | 15:00

Pojken från "Forrest Gump" - var tog han vägen?

Michael Conner Humphreys la filmkarriären på hyllan och gick i sin karaktärs fotspår.
Filmen blev en av 1994 största och mest hyllade. Robert Zemeckis "Forrest Gump" med Tom Hanks i huvudrollen tog hem sex Oscars och rankas som tidernas 13:e bästa film på IMDb. Det borde kicka igång karriärer, om något. Men minns du pojken som spelade åttaårige Forrest i filmen? Han valde en helt annan väg efteråt.

Faktum är att Michael Conner Humphreys, som spelar åttaårige Forrest Gump i filmen, inte ens fick gå på röda mattan. Hans föräldrar erbjöds att köpa biljetter till Oscarsgalan, men de hade inte råd.

- Biljetterna skulle kosta massor med pengar, så vi valde att se galan på TV som alla andra. Idag skulle jag försöka gå. Men som åttaåring brydde jag mig inte. Vi tittade på galan hemma och jag är glad att den fick så många priser, berättar Humphreys i en ny intervu med Daily Mail
Det var första gången som Michael Conner Humphreys stod framför en filmkamera. Det skulle dröja ända till 2011 för hans andra filmroll. Däremellan valde han en karriär inte olik Forrest Gumps: han gick med i armén. 

- Vi filmade nära Marine Training Camp i South Carolina, och jag tyckte att helikoptrarna var så coola. Så producenterna ordnade så att jag fick följa med marinsoldater och titta på fighter jets. Det är sådant som ett vanligt barn aldrig får möjligheten till att göra. Det blev ärligt talat den erfarenhet som fick mig att söka till det militära sen. 
Michael spenderade fyra år i armén och tjänstgjorde bland annat 18 månader i Irak. Inte överraskande fick han smeknamnet "Gump". Det tog bara två veckor innan någon hade räknat ut vem han var, berättar han. 

Idag är han 29 år gammal och bosatt i Mississippi. Där studerar han på college och vet inte vad framtiden har att bjuda på. År 2011 spelade han soldat i krigsdramat "Pathfinders: In the Company of Strangers" och han är öppen för nya filmroller. Efter viss övertalning från vänner ställde han nyligen upp i ett lopp - givetvis påhejad med remsan "Run, Forrest, Run!"Men än idag pratar han gärna om sina minnen från att filma "Forrest Gump". Inklusive löpscenen, som skrämde honom mest:

- Jag minns hur tajt benskenorna satt så att mina knän var helt låsta, det tog ett tag att vänja sig. Men mest rädd var jag för ögonblicket då skenorna skulle ramla av. Det fanns små sprängladdningar som skulle fjärrdetoneras. De visade mig några tester, och det såg verkligen skrämmande ut. I ett litet rum lät explosionen två gånger högre än sen på inspelningen. Allt jag kunde tänka på var att mina ben skulle sprängas. Det tog ett tag för dem att övertala mig. 

Den unge skådespelaren är tacksam för alla dörrar som filmen har öppnat. Han fick resa världen runt som en del av filmens promotion. 

- För ett barn var det fantastiskt. Mycket större än att gå på Oscarsgalan. Det funkade bra för mig, att få komma ut i världen så mycket har gjort mig resvan. Och jag fick gå på BAFTA-galan och några andra ceremonier. 
| 19 februari 2015 15:00 |