SPEL

Skribent

MovieZine

16 mars 2016 | 08:20

Playstation VR lanseras i oktober

Ta din spel- och filmupplevelse till nästa nivå.
Det är nu officiellt: PlayStation VR släpps i oktober i år. Det efterlängtade Virtual reality-systemet får ett rekommenderat pris på €399 (ca 3700 svenska kronor).

– Responsen från spelare och utvecklare har varit enorm, säger Sonys VD Andrew House. 

- För att garantera att vi kan leverera tillräckligt många enheter och ett brett utbud av titlar över hela världen har vi beslutat oss för att lansera PS VR i oktober 2016. Vi vill tacka alla som ser fram emot lanseringen för deras tålamod och fortsatta stöd. Vi är otroligt glada över att ge konsumenter möjligheter att ta del av den fantastiska upplevelse som PS VR erbjuder.

I dagsläget jobbar över 230 utvecklare och utgivare med titlar för PS VR. Såväl små oberoende team som branschens främsta utgivare som 2K Games, Electronic Arts och Ubisoft ska se till att över 160 speltitlar är klara innan årets slut. Dessutom arbetar DICE och Lucasfilm på en helt ny spelupplevelse i ”Star Wars Battlefront” endast för PS VR, berättar Sony i ett pressmeddelande.

PS VR har även ett filmläge som låter användarna uppleva en mängd innehåll på en stor virtuell skärm. Filmläget stöder vanliga PS4-spel och filmer samt olika PS4-funktioner, som Share Play och Live från PlayStation. 


Årets julklapp?
| 16 mars 2016 08:20 |