Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 augusti 2023 | 10:30

Playstation Portal är en ny bärbar konsol för PS5-spel

Sony släpper en ny konsol under 2023, som kan streama dina PS5-spel.
Vi har tidigare rapporterat om att Sony har en ny bärbar spelkonsol på gång, men nu har de avslöjat fler detaljer om den kommande prylen kallad Playstation Portal.
 
Konsolen är dock lite annorlunda från till exempel Playstation Vita eller Nintendo Switch, då den inte har några egna spel. Istället streamar den spel du har installerade på din Playstation 5-konsol, så det gäller att vara uppkopplad på ett wi-fi-nätverk.
 
Playstation Portal kommer kosta 199,99 dollar i USA, men något svenskt pris är ännu inte satt. Konsolen släpps någon gång under 2023.
 
898fcd60f682a04fbfc383157175f7a6 playstationportallead.0
 
Konsolen har en LCD-skärm med en upplösning på 1080p och klarar av att visa upp 60 bilder i sekunden. Kontrollerna påminner om en Dualsense till Playstation 5, med adaptiva avtryckare och haptisk feedback.
 
Sony menar att Playstation Portal är till för de som vill kunna fortsätta spela Playstation 5 när andra i hemmet ockuperat teven, så att du till exempel kan spela bredvid i soffan eller varför inte i sängen.
 
Personligen är jag ändå ganska intresserad, då jag dels är en ganska nybliven småbarnsfarsa med mindre tid och har en sambo som gärna använder teven till annat än spel. Dessutom kan jag tänka mig att den blir trevlig att ha med sig på resor, så länge man inte glömmer att ha PS5:an påslagen hemma.
 
 
Sony har även passat på att berätta mer om sina nya kommande hörlurar, Pulse Elite och Pulse Explore. Den förstnämnda är snäppet vassare än den redan släppta Pulse 3D med en bättre mikrofon och AI-genererad brusreducering. De andra mindre har liknande funktioner, men är mer anpassade för Playstation Portal.
 
Ska du köpa en Playstation Portal?
| 24 augusti 2023 10:30 |