Serie

Skribent

Viktor Eriksson

20 februari 2024 | 21:30

Playstation 5 Pro ser ut att släppas i år

Sony misstänks vilja ha den starkare konsolen redo tills dess att GTA VI släpps under 2025.
Enligt analytiker till CNBC så rådet det just nu stor enighet i spelindustrin om att Sony kommer att släppa en Playstation 5 Pro under andra halvan av 2024. I samma veva förväntas företaget också sänka priset på standardmodellen av Playstation 5.
 
Uppgifter om en Playstation 5 Pro har länge florerat men aldrig lika tydligt som nu. Vad konsolen skulle kunna klara av rent prestandamässigt till skillnad från standardmodellen är just nu oklart.
 
– Sony kommer vilja se till att ha riktigt bra hårdvara redo för när GTA VI släpps under 2025, det är en lansering som kommer vara nytändning för hela spelindustrin, säger den Tokyo-baserade analytikern Serkan Toto till CNBC.
 
Sony meddelade nyligen att de misslyckades med att nå sitt ambitiösa mål att sälja 25 miljoner Playstation 5-konsoler under det aktuella räkenskapsåret. Istället reviderade företaget sin förväntade försäljning till 21 miljoner konsoler. Företaget sa samtidigt också att Playstation 5 just nu befinner sig i den senare halvan av sin livscykel.
 
Sony själva har inte kommenterat CNBCs uppgifter. 
 
| 20 februari 2024 21:30 |