Serie

Skribent

Viktor Eriksson

25 januari 2024 | 17:00

Planerad “Final Fantasy”-tv-serie “död”

Amazon uppges ha varit närmast på att våga satsa på jätteprojektet.
Under 2019 presenterades planer på att göra en live-action-tv-serie baserad på det massiva onlinerollspelet “Final Fantasy XIV”. Spelet är i sin tur en del av den anrika spelserien “Final Fantasy”.
 
Tv-serien utvecklades av Hivemind, som också arbetade på Netflix “The Witcher”, men nu säger bolagets medgrundare, Dinesh Shamdasani, att den inte blir av. 
 
“Den är död. Vi hade ett fantastiskt pilot-manus skrivet av Ben Lustig och Jake Thornton samt en plan för flera säsonger som de tog fram tillsammans med våra showrunners men det var ingen som ville ha den”, skriver Dinesh Shamdasani på X, tidigare Twitter, och fortsätter.
 
“Storleken och skalan som hade behövts för att göra serien rättvis visade sig vara för riskabel för att någon skulle våga satsa på den. Det var Amazon som kom närmast.”
 
Jake Thornton tillägger på X att det hela i slutändan berodde på covid-19-pandemin och att teamet bakom serien började pitcha den samtidigt som alla studios började spara pengar istället.
 
Den som sörjer den döda tv-serien kan trösta sig med "Dawntrail", nästa expansion till spelversionen av "Final Fantasy XIV", i alla fall släpps till sommaren. 
 
Vilket "Final Fantasy" hade du velat basera en tv-serie på? 
 
| 25 januari 2024 17:00 |