Film

Skribent

MovieZine

23 januari 2024 | 22:30

3 charmiga Pixar-filmer släpps för första gången på svenska biodukar

I vår kan du se "Själen", "Luca" och "Röd" så som de var tänkta att ses.
När corona-pandemin lamslog världen våren 2020 blev många biofilmer lidande. Premiärer ställdes in och en drös efterlängtade titlar gick istället direkt till streaming.
 
Men nu får vi återse tre av de drabbade filmerna - för första gången på svenska biografer. Disney har beslutat att sätta upp "Själen" (2020), "Luca" (2021) och "Röd" (2022) på vita duken, som de alltid var tänkta att ses.
 
Det här är en trio tokcharmiga filmer, baserade på originella historier med stark personlig koppling till respektive filmskapare. Alla har gått hem hos kritiker och tittare, så vi hoppas många tar chansen att återse dem (eller kanske upptäcka dem för första gången?). 
 
Nu är det klart med följande premiärdatum i Sverige:
 

Själen - 1 mars

 
 
Har du någonsin undrat över varifrån din passion, dina drömmar och dina intressen kommer ifrån? Vad det är som gör dig till just… dig? Pixar tar oss med på en resa från gatorna i New York ut till den kosmiska världen för att få svaret på livets viktigaste frågor. 2-faldig Oscarsvinnare i regi av Pete Docter (känd för ”Upp” och ”Insidan ut”).
 

Röd - 15 mars

 
 
Mei Lee är en 13-årig tjej som slits mellan att fortsätta vara sin mammas lydiga dotter och ungdomens kaos. Som om det inte vore nog av förändringar kring hennes intressen, relationer och kropp, när hon blir för exalterad (vilket för en tonåring händer praktiskt taget hela tiden) förvandlas hon till en stor röd panda!
 

Luca - 12 april

 
 
En ung pojke upplever en oförglömlig sommar i en vacker sjöstad på den italienska rivieran. En sommar full av gelato, pasta och ändlösa skoterturer. Luca delar dessa äventyr med sin nya bästa vän, Alberto - men allt roligt hotas av en dold hemlighet: de är sjömonster från en annan värld under vattenytan.
 
Alla tre filmer finns sen tidigare att streama på Disney+, och tanken är att de ska ligga kvar där även när de går upp på bio.
 
Vilken av filmerna ovan hade du velat se på bio? Kommentera gärna.
| 23 januari 2024 22:30 |