Film

Skribent

Josefine Krischausky

20 juni 2021 | 14:30

Pixar återvänder till bioduken 2022 med "Turning Red"

"Bao"-regissörens första långfilm kan bli den första Pixar-produktionen att få en traditionell biorelease sedan pandemin slog till.
Som bekant har den rådande pandemin slagit förändrat filmlandskapet på flera sätt, och många har valt att låta sina filmer gå direkt till streamingtjänstrna istället för biograferna. Detta gjorde även Pixar, ett beslut som ska ta tagits för publikens säkerhet, men som ändå har kommit att möta kritik från flera håll.
 
Inom en snar framtid verkar vi dock kunna få se animationsstudions filmer återvända till bioduken. Pixars nästkommande långfilm "Turning Red" förväntas få en "normal" biopremiär, berättar källor till Insider.
 
När "Själen" släpptes på Disney+ i december förra året blev det den första filmen i Pixars historia att inte få någon biopremiär. Redan då väcktes en del missnöje hos studions anställda, och även filmen "Luca", som fick premiär tidigare i veckan, gick direkt till streaming. 
 
Om "Turning Red" lyckas få en premiär på vita duken blir det den första Pixar-filmen att få en biorelease sedan "Framåt", som hann gå upp på biograferna precis innan pandemin slog till ordentligt. 
 
Handlingen i "Turning Red" följer trettonåringen Mei Lee, som försöker jonglera sina passionerade intressen med tonårslivets nya utmaningar, och som förvandlas till en stor, röd panda varje gång gång hon blir exalterad över något. Filmen regisseras av Domee Shi, som gör sin första långfilm hos Pixar efter att tidigare ha vunnit en Oscar för sin regi av kortfilmen "Bao". 
 
 
Den amerikanska biopremiären av "Turning Red" är för tillfället satt till den 11 mars 2022. Efter det är planen att följa upp med filmen "Lightyear", som förväntas få premiär i juni samma år.
| 20 juni 2021 14:30 |