Serie

Skribent

Tobias Andersson

20 maj 2023 | 21:01

Sista chansen att se Danny Boyles punkserie innan den försvinner för gott

Danny Boyles serie om Sex Pistols är snart ett minne blott hos Disney+. Passa på att dyka in i punklegendernas anarkistiska värld med distade gitarrer och tuff attityd innan det är försent.
Disney dödar punken! Den 26 maj plockar de ner biografiserien om Sex Pistols, kanske tidernas mest mytomspunna punkband som startade eran under 70-talet och ruskade om hela brittiska samhället när de gav långfingret till etablissemanget. De var fattig arbetarklass, kunde bara spela några ackord och ägnade sig åt svinerier. Men tillsammans lyckades de skriva musikhistoria!
 
Har du ännu inte sett ”Pistol” så är det nu sista chansen innan den raderas hos Disneys streamingtjänst tillsammans med ett 50-tal andra titlar. Aningen förvånande då det knappt var ett år sedan serien hade premiär. Men Disney gör nu tydligen allt för att spara in på slantar.
 
I ”Pistol” får vi en nostalgisk resa in i 70-talets London med David Bowie och New York Dolls som soundtrack – för att bara nämna några! I sex avsnitt skildrar Danny Boyle bandets treåriga karriär (ja, längre än så orkade medlemmarna inte med varandra) och fångar alla ingredienserna. Sid Vicious ökända relation med flickvännen Nancy och bandets käftande med managern Malcolm McLaren.
 
Maisie Williams (Game of Thrones) i rollen som Pamela ”Jordan Mooney” Rooke, en punk-och modeikon som självklart dyker upp i serien.
 
”Pistol” försvinner som sagt ut i cyberspace den 26 maj, men förhoppningsvis säljs den vidare till någon annan streamingjätte.
 
 
Ska du likt undertecknad skribent (som älskar punk och metal) bingea serien i helgen?
| 20 maj 2023 21:01 |