Skribent

Alexander Kardelo

11 maj 2023 | 07:02

Disney+ börjar plocka bort filmer och serier - för att spara pengar

Streamingjätten behöver spara in - tappade 4 miljoner prenumeranter under det förra kvartalet.
Disney+ börjar också känna av den mättade streamingmarknaden. Under årets första kvartal tappade streamingtjänsten 4 miljoner prenumeranter - de flesta dock i Indien och Sydostasien.
 
På övriga internationella marknader växte Disney+ med 1 miljon betalande kunder. I USA och Kanada förlorade man 300 000, enligt Variety. Det totala antalet prenumeranter ligger nu kring 158 miljoner, vilket är lägre än Wall Streets estimat.
 
Under gårdagens möte med aktieägarna lovade Disney-cheferna en del förändringar framöver:
 
• filmer och serier som få tittar på ska plockas bort från tjänsten för att spara pengar
•  mindre content ska produceras från 2024 och framåt
•  innehåll från Hulu kommer att flytta in på Disney+ för att hålla allt till en och samma app (oklart om detta bara gäller i USA)
 

"Innehåll som inte lockar nya prenumeranter"

 
- Vi har insett att vi skapade massor av innehåll som inte nödvändigtvis lockar prenumeranter, och vi ska bli mer noga med vad vi producerar. Så när vi tittar på besparingar, vill vi spara in på det som inte har någon påverkan på tittarna, lovar VD:n Bob Iger.
 
Samtidigt erkänner Iger att Disney+ inte har lagt tillräckligt med pengar på att marknadsföra sitt innehåll ordentligt, skriver Indiewire. Inte ens storfilmerna från Disney och Marvel har fått tillräckligt med reklam när de nått streaming:
 
- När man skapar mycket innehåll så måste alting marknadsföras. Vi ser en möjlighet att marknadsföra rätt, när vi mognar i denna nya bransch. Vi lär oss allt mer om hur vårt innehåll tas emot på tjänsten och vad konsumenten vill ha.
| 11 maj 2023 07:02 |