Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 februari 2023 | 10:00

Pinocchio slår robotar på käften i spelet "Lies of P"

Det sydkoreanska spelet är inspirerat av den italienska sagan om dockan Pinocchio och lånar starkt från "Dark Souls"-studion From Software.
Under 2022 hann det släppas hela två tolkningar av den klassiska italienska sagan om dockan Pinocchio av författaren Carlo Collodi, i form av en remake av Disney-klassikern med Tom Hanks som Geppetto och "Guillermo del Toros Pinocchio".
 
Den ljugande dockan med den långa näsan verkar onekligen vara ett populärt tema just nu, då det även kommer ett spel inspirerat av boken med namnet "Lies of P".
 
Spelet ser onekligen ut att ta inspiration av spel av From Software och inte minst "Bloodborne" från 2015, med den gotiska stilen och de actionpackade striderna.
 
 
Nu har den sydkoreanska studion Neowiz Games gått ut med att spelet släpps någon gång under augusti 2023, till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och PC (kommer även till Game Pass).
 
 
Spelet utspelar sig i den europeiskt inspirerade staden Krat, som härjas av galenskap och blodtörst. Du spelar som den mekaniska dockan Pinocchio, som letar efter den mystiska personen Geppetto.
 
Förutom att spelmekaniken påminner en hel del om "Bloodborne" eller "Sekiro: Shadows Die Twice" med utmanande strider, finns även ett system där det gäller att ljuga när du träffar olika människor. Valen du gör under äventyrets gång påverkar hur berättelsen utvecklas och kan leda till olika slut.
 
"Lies of P" ser enligt mig ut som ett av de bästa From Software-inspirerade spelen som gjorts hittills, med tajt spelmekanik, snygg grafik och tät stämning.
 
Vad tror du om "Lies of P"? Är du trött på Pinocchio?
 
| 21 februari 2023 10:00 |