Film

Skribent

Josefine Krischausky

9 april 2021 | 21:00

Phoebe Waller-Bridge får en av huvudrollerna i "Indiana Jones 5"

"Fleabag"-skaparen spelar mot Harrison Ford, som återvänder till den ikoniska titelrollen.
Faktumet att det ska komma en femte "Indiana Jones"-film har vid det här laget funnits med ett tag, och nu har man äntligen kunnat avslöja den första nya skådespelaren som kommer finnas med på rollistan, tillsammans med Harrison Ford. Deadline rapporterar att den kvinnliga huvudrollen kommer att spelas av ingen mindre än "Fleabag"-skaparen Phoebe Waller-Bridge. 
 
Detaljerna kring filmens handling hålls däremot fortfarande väldigt hemliga, och likaså informationen om vilken karaktär Waller-Bridge kommer att spela. 
 
Det är sedan tidigare känt att James Mangold ("Logan", "Le Mans '66") tar över Steven Spielbergs plats i registolen. Spielberg ser dock till att fortfarande vara involverad i projektet på andra sätt, bland annat som producent. En annan person som återvänder till franchisen är John Williams, som ännu en gång kommer att stå för soundtracket.
 
Inspelningen av filmen, som ett tag förväntades bli av förra sommaren, hoppas man nu kunna sätta igång till denna sommar. Biopremiären är planerad att äga rum den 29 juli 2022. 
 
Under den senaste tiden har Waller-Bridge bland annat varit verksam som manusförfattare till Bond-filmen "No Time to Die", och som skådespelare har hon bland annat synts HBO-serien "Run". Hon kommer dessutom att agera både skapare, producent och huvudrollsinnehavare i den kommande serien "Mr. & Mrs. Smith"
| 9 april 2021 21:00 |