Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 februari 2021 | 00:40

"Mr. & Mrs. Smith" blir påkostad tv-serie hos Amazon Prime

Två av världens främsta tv-skapare, Donald Glover och Phoebe Waller-Bridge, kommer både att spela huvudrollerna och skapa den nya serien.
Amazon Prime har lagt en beställning på en annorlunda tv-adaption av Brad Pitts och Angelina Jolies långfilm "Mr & Mrs Smith" från 2005. Istället för Pitt och Jolie i huvudrollerna kommer vi att få se Donald Glover ("Atlanta") och Phoebe Waller-Bridge ("Fleabag"), som båda även är ombord som skapare och producenter. "Fargo" och "Seven Seconds"-manusförfattaren Francesca Sloane är klar som showrunner.
 
- Snacka om ett drömteam! Donald och Phoebe är två av de mest talangfulla skaparna och uppträdarna i världen. Det är verkligen en dröm för oss, precis som det kommer att bli för vår globala publik, att få ha dessa två naturkrafter samarbetandes som ett kreativt team. "Mr. & Mrs. Smith" är en ikonisk berättelse och vi kan knappt vänta på att få se hur Donald, Phoebe och Franscesca kommer att göra den till sin egen, kommenterar Amazon Studios-chefen Jennifer Salke den goda nyheten. 
 
Enligt Variety ska det ha varit Glover som kom med idén om att göra en annorlunda tagning på den populära filmen om ett gift par som upptäcker att de båda är hemliga yrkesmördare - och arbetar för konkurrerande organisationer. Glover och Waller-Bridge medverkade båda i "Solo: A Star Wars Story" (2018) men träffades långt före det, en historia som Glover delade på med sig av under ett väldigt omtyckt tal häromåret:
 
 
Nu förstår jag att vissa kommer att tycka att det är synd att vi inte får se Brad Pitt och Angelina Jolie tillbaka i sina roller (för övrigt så tror jag inte riktigt att de är så sugna på att arbeta ihop längre), men det finns enligt min högst personliga åsikt otroligt få tv-skapare som är så hyllade och eftertraktade som Glover och Waller-Bridge är just nu... och som båda välförtjänt kammat hem mängder av priser för både "Atlanta" och "Fleabag". Waller-Bridge skrev dessutom den första säsongen av "Killing Eve" samt plockades in på önskan av Daniel Craig för att "rädda" delar av manuset till den kommande Bond-filmen.
 
För egen del så seglade därför Amazon Primes "Mr. & Mrs. Smith"-serie precis upp i toppen, bland de mest efterlängtade kommande nya tv-serierna. Premiären är satt till någon gång under 2022... det är med andra ord bara att börja räkna ned.
 

Läs också: 20 nya skådespelare klara för Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie

 
Delar du min pepp? Kommer du också att ge "Mr. & Mrs. Smith" en chans så snart den släpps på Amazon Prime? Kommentera gärna nedan!
| 14 februari 2021 00:40 |