Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

22 oktober 2015 | 18:00

PewDiePie får eget TV-program

Att skrämma vettet ur svensken är en i raden av satsningar från kommande YouTube Red.
YouTube tillkännagjorde igår hur deras nya tjänst "Red" kommer att fungera. För 9,99 dollar, eller runt en hundralapp i månaden, kan vi nu kolla klipp på Youtube utan reklam. Tänk Spotify Premium, ungefär.

En stor skillnad mot Spotify Premium är dock att YouTube i och med införandet av Red vill ge sajtens största profiler en möjlighet att göra större produktioner, som det kommer krävas en prenumeration på tjänsten för att kunna titta på.

 Svenske fenomenet PewDiePie, som är YouTubes överlägset största användare, kommer exempelvis att göra ett program som heter "Scare PewDiePie", där han utsätts för skrämmande upplevelser som hämtade ur de skräckspel han ofta kommenterar, och bakom "skräck-äventyrsserien" står skapare och producenter från "The Walking Dead".


Bild från inspelningarna av "Scare PewDiePie".

Konceptet med material som YouTube producerar själva kommer också tids nog att sträcka sig över långfilmer och regelrätta dramaserier. Om du bor i USA kan du snart prova på Red en månad helt gratis, men vi européer får snällt vänta till nästa år på att projektet ska sjösättas.
| 22 oktober 2015 18:00 |