Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 november 2015 | 06:45

Peter Jacksons kommentarer "togs ur sitt sammanhang"

"Hobbit"-regissörens talesman försöker släta över den där videon från inspelningen.
I en omtalad video som dök upp i veckan talar Peter Jackson öppet om problemen han mötte på inspelningen av ”Hobbit”-trilogin. Tidsbristen, när han fick kliva in efter Guillermo del Toros avhopp, ledde fram till en stressig produktion där mycket improviserades fram på plats.

Peter Jacksons talesman försöker nu rädda regissörens rykte. Han har talat med nyzeeländska Stuff för att förklara att citaten togs ur sitt sammanhang:

- Någon har klippt ihop den här videon med enbart bitarna som handlade om svårigheterna med filmen, och inte alla de positiva vägar som hittades för att övervinna dem. Det täcks också i denna och i andra featurettes.


En längre version av bakom-kulisserna-filmen ska finnas på ”Hobbit: Femhäraslaget - Extended Edition”. Det förändrar visserligen inte faktum att Peter Jackson fick sätta ihop gigantiska blockbusters med minimal förberedelse… och att många fans kände sig besvikna på slutresultatet. Inte det ultimata sättet att göra film på.

Jacksons talesman tillägger att regissören själv är "väldigt stolt" över trilogin och ser inspelningen som något av "sin karriärs lyckligaste erfarenheter".

Tävling: Vinn "Hobbit: Femhäraslaget - Extended Edition"

| 21 november 2015 06:45 |