Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 november 2015 | 19:00

Peter Jackson erkänner att han improviserade fram "Hobbit"

Säger att han inte kände sig tillräckligt förberedd i ny video.
Inbakat i den sista "Hobbit"-delens extramaterial finns en intervju med Peter Jackson där regissören till synes väldigt ärligt delar med sig av hur det egentligen var att göra de tre mastodontfilmerna. Han erkänner att han inte kände sig tillräckligt förberedd och att han till stora delar improviserade sig fram under inspelningarna.

- Eftersom att Guillermo del Toro var tvungen att lämna projektet och att jag hoppade in och tog över, så kunde vi inte spola tillbaka klockan ett och ett halvt år och låta mig få den tiden för att förbereda filmerna för hur jag ville att de skulle se ut. Det var omöjligt. Och som ett resultat av att det inte gick började jag bara spela in filmerna, fast stora delar av dem inte var förberedda alls. Du kommer till inspelningarna och improviserar, du har de här massiva, komplicerade, scenerna, helt utan storyboards och du improviserar fram hur det ska se ut på plats. Han fortsätter:

- Jag spenderade största delen av tiden med "Hobbit" med en känsla av att jag inte hade det helt under kontroll. Även ur ett manusperspektiv hade inte jag, Fran och Philippa fått hela manusen skrivna som vi ville, så det blev en väldigt pressad situation.Vad tycker ni om "Hobbit"-filmerna?
| 19 november 2015 19:00 |