Film

Skribent

Mats Karlsson

27 juli 2018 | 22:30

Peter Dinklage klar för huvudrollen i "Rumpelstiltskin"

"Game of Thrones"-skådisen kommer att spela bröderna Grimms klassiska sagokaraktär.
Nästa år kommer den sista säsongen av "Game of Thrones" och det börjar bli dags för skådespelarna att leta nya projekt. Variety rapporterar att Peter Dinklage har siktet inställt på en klassisk sagokaraktär, bröderna Grimms Rumpelstiltskin.
 
Bröderna Grimms saga om den småväxte figuren finns med i deras samlingsbok från 1812 och den officiella handlingen lyder så här:
 
En mjölnare påstår att hans dotter kan spinna guld av halm och ryktet når traktens kung. Kungen stänger då in dottern i ett torn fyllt med halm och en spinnrock och hotar henne till livet om hon inte spinner det till guld. När hon nästan gett upp hoppet kommer en småväxt figur dit och åtar sig att utföra uppgiften mot betalning.
 
Kungen tar då henne till ett nytt rum med halm, och hon får åter hjälp av varelsen. På den tredje dagen har flickan inte längre något att betala med då hon gett bort sitt halsband och sin ring, men lovar varelsen, alternativt blir tvingad, att hon ska betala med sitt förstfödda barn. - Wikipedia
 
 
När det kommer till den kommande filmatiseringen blir det inte Dinklages nästa projekt, då projektet är fortfarande under utveckling. Patrick Ness ("A Monster Calls") har blivit anlitad för att skriva manuset, men i dagsläget finns ingen regissör kopplad till filmen.
| 27 juli 2018 22:30 |