Film

Skribent

MovieZine

10 juni 2020 | 15:12

Julpremiär för Peter Dalles nya film - "Tills solen går upp"

Filmen beskrivs som "en klassisk, vuxen kärlekshistoria" med en stjärnspäckad rollista.
Peter Dalle, regissören bakom filmer som "Lyrro", "Skenbart" och "Ogifta par", är snart tillbaka med sin nya långfilm "Tills solen går upp". Filmen beskrivs i ett pressmeddelande som "en klassisk, vuxen kärlekshistoria" och i samma veva presenteras den stjärntäta rollistan.

I huvudrollerna ser vi Helen Sjöholm, Mikael Persbrandt, Vanna Rosenberg och Peter Dalle själv. I övriga roller återfinns Jennie Silfverhjelm, Björn Gustafsson, Filip Berg, Rachel Mohlin, Per Andersson och Anneli Martini.

- Om vi inte drömmer på nätterna blir vi galna. Om vi inte dagdrömmer när vi är vakna orkar vi inte leva. De fantasifulla nödutgångarna i livet vill jag göra film om. Med dessa fantastiska skådespelare har jag fått de stoff som drömmar vävs av, säger Peter Dalle som även skrivit filmens manus.
 
Fotograf: Niklas Maupoix för Unlimited Stories
 
- I dagens utbud av svenska biofilmer gäller det att våga göra en tydlig rak historia som innehåller något extra som vi inte sett tidigare. "Tills solen går upp" är en vacker, underhållande film, ett drama som tar kärleken på allvar och som filmiskt vågar berätta historien med en humoristisk underton. Vi vill idag mer än någonsin bli underhållna och fly bort för en liten härlig stund, säger producent Patrick Ryborn.

"Tills solen går upp" har en planerad biopremiär över hela landet julen 2020.
| 10 juni 2020 15:12 |