Skribent

Mats Karlsson

4 augusti 2013 | 23:01

Peter Dalle har gjort sin sista film

Ser ingen ljus framtid på sin karriär som filmregissör.

Peter Dalle som senast gjorde dramat "En fiende att dö för" säger att det blir troligtvis hans sista film, skriver Aftonbladet. Dalle har under sin filmkarriär gett biopubliken den mycket populära komedin "Yrrol - En kolossalt genomtänkt film", men vi hittar även filmer som "Drömkåken", "Ogifta par - En film som skiljer sig" och "Skenbart - En film om tåg".

I en intervju med Buss på Sverige säger Dalle att vi ska inte förvänta oss något på filmfronten framöver. När han får frågan när vi får se en uppföljare till "Ogifta par" svarar han så här:

- Aldrig. Jag tror jag har gjort min sista film faktiskt. Jag tror inte att jag kan ­göra fler filmer.

Anledningen till att han inte ser så ljust på framtiden är svårigheterna med finansieringen av hans filmer.

- Svenska Filminstitutet har sagt nej till allt. De ­sade nej till "Ogifta par" också, de tyckte det var en skitfilm. Sedan gick de in med pengar på grund av att de tyckte att rollbesättningen ändå gick att sälja. Men de gillar inte det jag gör.

Dalle berättade även för MovieZine inför "En fiende att dö för" att det har varit svårt ett få produktionsbidrag av SFI, men trots de motgångarna vill han fortfarande inte lägga skulden på SFI.

- Man kan inte kräva någonting annat. Det är som att jag skulle gå på krogen och säga: nu har inte jag hittat någon att ligga med, så nu får ni ställa upp. Alla tjejer samlas här tio minuter innan det stänger. Det får vara någon jävla rättvisa. Vill de inte, så vill de inte, berättar Dalle.

| 4 augusti 2013 23:01 |