Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 januari 2022 | 09:00

"Persona 5 Strikers" ingår i Playstation Plus i januari

Japansk rollspelsaction, rally på tunga väglag och utforskande med rymddvärgar är vad som väntar under januari på Playstation Plus.
Varje månad ingår Playstation ett par gratisspel till betalande PS Plus-medlemmar, med ibland ganska bra titlar att ladda hem utan extra kostnad. 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine
 
I januari är det spelen "Persona 5 Strikers", "Dirt 5" och "Deep Rock Galactic" som gäller. 
 
"Persona 5 Strikers" är en fortsättning på det oerhört framgångsrika och riktigt bra japanska rollspelet "Persona 5" från 2016, som handlar om ett gäng skolungdomar som kämpar mot korruption och demoner i Tokyo. I det här spelet ger sig vännerna ut på en resa över hela Japan under sitt sommarlov, när världen plötsligt omsluts av en förvrängd verklighet. 
 
Till skillnad från de turordningsbaserade striderna i originalet är "Persona 5 Strikers" mer av ett actionspel där du kan kontrollera de olika hjältarna i realtid. 
 
 
I racingspelet "Dirt 5" kan du tävla på över 70 olika banor lokaliserade på platser runt om i världen, som en frusen East River i New York till en snöig rutt i Norge inramad av norrskenet. 
 
Från utvecklarna av "Motorstorm" och "Driveclub" väntar en "off-road"-upplevelse för en eller flera spelare, där väglaget är en lika stor motståndare som de andra förarna. Förutom vanliga race finns ett berättelsedrivet läge där du tävlar mot Bruna Durand (röst av Nolan North) och får guide av mentorn Alex “AJ” Janiček (Troy Baker).
 
 
"Deep Rock Galactic" är ett samarbetsspel för upp till fyra spelare där ni som rymddvärgar måste gräva, utforska och kämpa er igen grottor fyllda med hungriga utomjordiska monster. 
 
Med förstörbara omgivningar, slumpgenererade grottor och mänger av monster att döda och skatter att hitta finns det mycket att göra för kompisgänget här.
 
 
Alla spelen är tillgängliga från och med idag den 4 januari fram till den 1 februari. 
 
Playstation Plus är ett abonnemang som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick spelen "Godfall: Challenger Edition", "Lego DC Super Villains" och "Mortal Shell", samt PS VR-spelen "The Persistence", "The Walking Dead: Saints & Sinners – Standard Edition" and "Until You Fall".
 
I den liknande prenumerationstjänsten Playstation Now, där du kan streama eller ladda ner utvalda titlar dyker ett gäng nya spel upp den 5 januari. De som gäller är "Mortal Kombat 11", "Final Fantasy XII: The Zodiac Age", "Fury Unleashed", "Unturned", "Super Time Force Ultra" och  "Kerbal Space Program: Enhanced Edition". 
 
Vad tycker du om utbudet på Playstation Plus? Är du nöjd med vad januari har att erbjuda? 
| 4 januari 2022 09:00 |