Exklusivt

Skribent

Erika Jarhed

8 februari 2023 | 17:55

Mikael Persbrandt får säga sitt om snack-på-bio-debatten

Att prata eller inte prata på bio - det är frågan. Debatten är ännu inte slut. I en intervju med MovieZine får Mikael Persbrandt ge sin syn på saken.
Zara Larsson startade under veckan igång debatten om att prata eller inte prata på bio. Sedan dess har många höjt sina röster kring frågan. Larsson fick bland annat medhåll från Ruben Östlund som också tycker att den svenska biopubliken borde bli mer aktiv under biovisningar.
 
Nu har även skådespelaren Mikael Persbrandt och danske Thure Lindhardt fått säga sitt i frågan i en exklusiv intervju med MovieZine i samband med pressträffen inför deras kommande film ”Hammarskjöld”. Persbrandt var snabb med sitt svar:

- När ”Hammarskjöld” går upp i jul så hoppas jag att publiken sitter tysta och tittar och följer med i historien.
 
Lindhardt håller helt med och anser att bion är en typ av frizon.

- Det är ju skönt att gå till ett ställe där det bara får vara tyst, och att man får en stund att inte titta på sin mobiltelefon och faktiskt koncentrera sig på det du har framför dig.
 
Persbrandt tillägger dock att en mer aktiv och livlig publik kan passa till vissa typer av filmer och sammanhang.

- Jag såg ”Rocky Horror Picture Show” runt 1980 i San Francisco och där var det ju fullt drag, vi stod upp och kastade popcorn och skrek - det blev ju en helt annan upplevelse. Men när man kanske ser Macbeth eller något, så krävs det nog att man är tyst och följer med. Det är ju väldigt olika sammanhang.
 
Vad tycker ni - borde den svenska biopubliken loosen up i biografen?
| 8 februari 2023 17:55 |