Serie

Skribent

Paul Dakwar

18 oktober 2023 | 14:00

“Perfekt casting!” Fansen reagerar på nya bilder från “Avatar: The Last Airbender”

Netflix har släppt nya bilder från sin kommande serie “Avatar: The Last Airbender” - och det ser lovande ut!
Water, Earth, och nu.. Fire! Alla Avatarfans där ute: Vänd er hit! Netflix har släppt bilder på skurkarna i kommande live-action-remaken av “Avatar: The Last Airbender”: Eldnationen!
 
En kort synopsis: "Avatar: The Last Airbender" var en animerad tv-serie från Nickelodeon som visades mellan 2005 och 2008. Den utspelar sig i en fiktiv värld där nationer är uppdelade i vilka element (vatten, eld, jord och luft) befolkningen har kraft över (så kallad “bending”). Eldnationen bestämmer sig för att föra krig mot alla andra, och, likt Romarriket, sträcka sin geopolitiska makt och inflytande så långt de kan.
 
Men, som det ofta är i episka fantasysagor, finns det en profetia om en befriare. Här heter han Aang. Han är en ung pojke som vaknat upp efter att i hundra år varit fastfrusen i en klump is. Aang är den sista från luftnationen och den utvalda "avataren", vars öde är att upprätthålla balansen i världen. Tillsammans med sina vänner, Katara, Sokka och Toph, reser Aang runt i världen för att besegra eldnationen och den ondskefulle Fire lord Ozai, samtidigt som han lär sig att bemästra de andra elementen för att bli en fulländad avatar.
 
Och nu till bilderna. De foton som släppts visar ingen annan än Daniel Dae Kim som den hänsynslöse Fire Lord Ozai, Paul Sun-Hyung som den tedrickande generalen Uncle Iroh, Elizabeth Yu som den galna Princess Azula och Dallas Liu som den förbittrade Prince Zuko.
 
 
Fansen verkar förväntansfulla. Kommentarer som “Uncle Iroh och Ozai är gudalika rollbesättningar” och “Detta ser mycket mer lovande ut än det-som-inte-får-nämnas” (som syftar på M. Night Shyalamans försök på att återberätta storyn) kryllar på Rotten Tomatoes och Netflix Instagramkonton.
 
Inget exakta datum har annonserats än, men serien beräknas komma till Netflix 2024.
| 18 oktober 2023 14:00 |