Film

Skribent

MovieZine

23 maj 2017 | 14:35

Per Graffman i amerikansk komedi med Anna Faris

Den svenske skådespelaren ska snart filma ”Overboard”, en remake på ”Tjejen som föll överbord”.
Skådespelaren Per Graffman, som har en lång och framgångsrik karriär inom svensk film och tv ("Rederiet", "När mörkret faller", "Talismanen" med mera), tar nu ett steg över Atlanten och gör sin första amerikanska roll i komedin ”Overboard”. 
 
Det är MGM som med regissören Rob Greenberg skall göra en ny version av den tidigare Goldie Hawn-klassikern ”Tjejen som föll överbord”. Anna Faris har huvudrollen.
 
Den nya versionen är inte en komplett remake utan har en lite annan vändning i historien, men är fortsatt en komedi med förväxlingar och missförstånd. Filmens titel ”Overboard” avslöjar förstås att det även denna gång är en båttur som är starten på förvecklingarna, och Per Graffman gör då en viktig roll då hans karaktär är båtens skandinaviske kapten.

- Ett roligt äventyr att få en riktig roll i en amerikansk film från ett av de stora klassiska filmbolagen, säger en glad Per Graffman i ett pressmeddelande.

Produktionen är redan igång, men Per åker över i mitten av juni för sin medverkan. Han har sedan två veckor på plats och filmar nästan varje dag, vilket alltså betyder att hans midsommar denna gång får firas i Vancouver.

- Jag har inget emot att filma därborta istället för att fira midsommar på hemmaplan, men jag kanske däremot får möjlighet att introducera de övriga skådespelarna i svenska midsommartraditioner, skrattar han.

"Overboard" planeras att ha premiär i vinter.
| 23 maj 2017 14:35 |