Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 juni 2021 | 10:20

Pensionärslivet lockar Quentin Tarantino

Kommer vi någonsin få se den där tionde filmen...?
Quentin Tarantino är rädd för att avsluta sin karriär med en usel film. Den hyllade filmregissören berättade (skämtade?) nyligen i en podcast om att han borde sluta när han är på topp - med "Once Upon a Time in Hollywood" (2019) som sin sista film.

- Det där är något jag tänker på dygnet runt. Att avsluta sin karriär med en hyfsad film är ovanligt. Att avsluta den med en bra film är rätt fenomenalt... de flesta regissörer släpper en riktig skitfilm som sin sista.

- Det får mig att börja fundera, jag kanske inte ska göra någon mer film. Jag skulle vara mycket nöjd med att sluta med "Once Upon a Time in Hollywood", säger Tarantino i Pure Cinema Podcast.
 
Quentin med sin fru, Daniella Pick.
 
Vad skulle han möjligen göra istället? Som nygift och nybliven pappa verkar det som att ett lugnare hemmaliv lockar mer:

- Jag känner att det är dags för den tredje akten i mitt liv. Jag kan inte dra med min familj till Tyskland eller Sri Lanka eller var nästa film nu skulle utspela sig.

I många år har Quentin Tarantino sagt att han lägger av efter tio långfilmer. Och ja, tekniskt sett är "Kill Bill" två filmer så han har redan släpps tio (han ser den dock som en film i två delar).
 
Large abb991ab6dba7fa416b268917faa46b3 tarantino
 
Jag tror oavsett att det blir svårt för någon som Tarantino att kliva bort från filmbranschen helt och hållet. Men han lär hålla sig sysselsatt - han har tidigare pratat om planer för en tv-serie och släpper sin första bok inom kort. Ett nytt kapitel i livet? Definitivt, men vi har inte sett, hört eller läst det sista av Tarantino ännu.
| 4 juni 2021 10:20 |