Klipp

Skribent

David Sjögren

1 augusti 2015 | 10:10

Pensionärer tycker till om "Batman v Superman"-trailern

"Det här är inte rätt. Superhjältar borde inte slåss mot varandra. De borde hålla ihop."
Superhjältar från serietidningarnas värld lockar människor ur alla åldersgrupper. Barn, vuxna och, kanske inte minst, pensionärer. Ett gäng äldre damer och herrar fick sätta sig ner och beskåda trailern för "Batman v Superman: Dawn of Justice", och herrskapet blev fullt engagerat i vad som beskrevs som både "väldigt förvirrande" och "en Grand Slam".

- Det är inte så realistiskt men jag vill inte förlora barnet i mig, menar en av pensionärerna och insisterar på att ingen är för gammal för lite hederlig superhjältefight.


De erfarna traileråskådarna diskuterar allt från dräkternas utseende till castingen av Ben Affleck och sprudlar av åsikter kring superhjältekultur och den kommande filmen. De pratar också om hur serietidningarnas position förändrats genom åren, från att ha varit något nördigt och barnsligt till att ha exploderat till att bli en världsledande genre för hela filmindustrin. Barnen har växt upp och superhjältarna har följt med dem, samtidigt som filmerna blivit mer intellektuella och "vuxna", är två av teorierna som presenteras.

Vissa av de intervjuade är positivt inställda till att få se sina barndomshjältar förhöjda av ny teknik och högt produktionsvärde, medan andra föredrar smalare indiefilmer och tycker att det verkar som att filmbolagen har fått slut på idéer. Avslutningsvis får alla gissa vem som vinner, och i den omröstningen sopar Stålmannen banan med Läderlappen med 8-1 (plus en röst för oavgjort).

Ser ni fram emot "Batman v Superman" och vem tror ni vinner?
| 1 augusti 2015 10:10 |