Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 januari 2020 | 21:50

"Penny Dreadful: City of Angels" bjuder på magisk trailerpremiär

Mord, magi, maffia-skjutningar, monster, nazister och Natalie Dormer i den första trailern till Showtimes spirituella uppföljare till "Penny Dreadful".
John Logan, skaparen bakom den hyllade skräckserien "Penny Dreadful" med Eva Green i huvudrollen, kommer i år äntligen tillbaka med sin "spirituella uppföljare" - som denna gången kommer att utspela sig i Los Angeles 1938. I den första trailern avslöjas nu äntligen att vi kan börja räkna ned till ett officiellt premiärdatum: 26 april.
 
Den nya serien kommer inte ha något med originalserien att göra, mer än att man givetvis kommer att utforska de övernaturliga och mer oförklarliga delarna av Los Angeles historia. Showtime beskriver själva seriens premiss såhär:
 
"När ett hemskt mord chockerar staden, blir polisutredaren Tiago Vega och hans partner Lewis Michener indragna i en episk historia som speglar Los Angeles rika historia, från dess djupa mexikan-amerikanska folklore till farliga spionerier från det Tredje riket och uppgången av radio-evangelism."
 
 
Daniel Zovatto ("Fear the Walking Dead") och Nathan Lane ("The Producers") kommer att spela de två poliserna medan Natalie Dormer ("Game of Thrones") spelar en av de största rollerna som en shape-shiftande demon. Rory Kinnear (som spelade Frakensteins monster i originalet) är tillbaka i en ny roll som Dr. Peter Craft och vi kommer även att få se Piper Perabo ("Covert Affairs"), Kerry Bishé ("Halt and Catch Fire"), Jessica Garza ("The Purge"), Lin Shaye ("Insidious") och Adam Rodriguez ("CSI: Miami") i en rad olika roller.
 
Det är i nuläget oklart vilken svensk distributör vi kommer att kunna följa serien genom, HBO Nordic visade originalserien och brukar vanligtvis knipa de flesta av Showtimes serier så det lutar nog åt dem. Men vi kommer givetvis att hålla koll och uppdatera när det finns något officiellt bekräftat kring den svenska premiären.
 

Läs också: 10 nya tv-serier att se fram emot under 2020

 
Kommer du att ge "Penny Dreadful: City of Angels" en chans i april? Kommentera gärna nedan!
| 13 januari 2020 21:50 |