Serie

Skribent

Mats Karlsson

13 november 2018 | 20:30

Pedro Pascal får huvudrollen i "The Mandalorian"

Jon Favreaus "Star Wars"-serie får streamingpremiär på Disney+.
Det har surrats en hel del på sistone om "The Mandalorian", Jon Favreaus "Star Wars"-serie som är på väg till nya streamingtjänsten Disney+. Nu rapporterar Variety att studion har hittat sin huvudrollsinnehavare, nämligen mångsysslaren Pedro Pascal (som det gick rykten om för en månad sen).
 
Enligt branschtidningen har man kollat på många olika skådespelare men till slut erbjöd man rollen till Pascal. Serien kommer, som vi tidigare har rapporterat, utspelas efter Imperiets fall och innan The First Order uppstår och sätter fokus på en ensam revolverman och hans äventyr i utkanten av galaxen.
 
Chilenskfödde Pedro Pascal har medverkat i många olika välkända filmer och serier, i hans CV hittas bland annat "Narcos", "Game of Thrones", "Kingsman: The Golden Circle", "The Equalizer 2" och kommande "If Beale Street Could Talk".
 
Jon Favreau, som just nu håller på och jobbar med nya "Lejenkungen", har skrivit manus till "The Mandalorian" och det första avsnittet kommer att regisseras av Dave Filoni ("Star Wars: The Clone Wars"). Men även Taika Waititi och Bryce Dallas Howard kommer att regissera avsnitt i serien.
 

Första officiella bilden från "The Mandalorian"
 
"The Mandalorian" får streamingpremiär på Disney+, förhoppningsvis redan under 2019.
| 13 november 2018 20:30 |