Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

31 augusti 2016 | 22:00

Pedro Almodóvar vill göra en "Deadpool"-film med Quentin Tarantino

Och där fick vi dagens WTF-kvot uppfylld!
Ja, den spanske auteuren Almodóvar, som ligger bakom filmer som "Allt om min mamma", "Att återvända", och "The Skin I Live In", är knappast den förste regissören man tänker sig ska vilja göra en sprallig och actionspäckad superhjältefilm, men det är faktiskt just precis vad han vill. Fast han skulle bara vilja göra den om Quentin Tarantino stod för manuset. I en intervju med brittiska New Statesman säger han så här:

- Jag skulle älska att regissera en "Deadpool"-film, men manuset hade behövt vara skrivet av Quentin Tarntino, som hade varit perfekt för det. Jag skulle vilja regissera det manuset tillsammans med honom. Det är en verklig möjlighet, om han också vill göra det.

Den Oscarsvinnande spanjoren (Bästa manus år 2002, "Tala med henne") har till dags dato aldrig gjort en engelskspråkig film, trots ett flertal erbjudanden från Hollywood. Han fick bland annat frågan om att regissera "Brokeback Mountain", men valde i slutändan att stå över. Nu får vi bara hålla tummarna för att någon studiochef hörsammar gamle Pedro, så att vi får se ett av de mest otippade samarbetena i filmhistorien bli verklighet. 

Hade du velat se en Almodóvar- och Tarantino-skapad "Deadpool"-film?
| 31 augusti 2016 22:00 |