Film

Skribent

MovieZine

29 november 2017 | 21:00

"Peaky Blinders"-skaparen gör miniserie av Charles Dickens "En julsaga"

Med hjälp av Ridley Scotts produktionsbolag Scott Free London och Tom Hardys dito, Hardy Son & Baker.
Charles Dickens kanske allra mest älskade verk (förutom möjligtvis "Oliver Twist" eller "David Copperfield" då) är nog "En julsaga". Den gnidne Ebenezer Scrooge får under julnatten besök av ett antal gastar som alla visar honom hur han egentligen betett sig genom åren, samt hur hans framtid kommer att se ut om han inte ändrar sig illa kvickt.
 
Boken har filmatiserats ett antal gånger genom åren, bland annat Disney har gjort en version, men nu har inga mindre än BBC beställt en miniserie av "Peaky Blinders"-skaparen Steven Knight. Detta ska vara det första projektet i en serie av Dickens-dramatiseringar som BBC ämnar göra tv av, och med sig på produktionståget för de olika serierna har de Ridley Scotts produktionsbolag Scott Free London och Tom Hardys produktionsbolag Hardy Son & Baker.
 
Alla ovan nämnda parter har en historia ihop, då Knight, Scott, Hardy, och BBC tillsammans gör serien "Taboo" tillsammans, som snart återvänder för en andra säsong. Det är ännu inte känt om Tom Hardy kommer att spela någon roll i "En julsaga" (som på engelska heter "A Christmas Carol") eller någon av de andra Dickens-filmatiseringarna som BBC beställt.
 
Steven Knight säger i ett uttalande:
 
- Alla frågor kring historieberättandet har Dickens svaret på. Att få chansen att återvända till den här texten och tolka den på ett nytt sätt är ett stort privilegium. Vi behöver tur och visdom för att göra det här rättvisa.
 
BBC:s stora Dickens-satsning inleds med den tre avsnitt långa "A Christmas Carol", som får premiär under julen år 2019.
| 29 november 2017 21:00 |