Spel

Skribent

Viktor Eriksson

5 december 2023 | 20:00

PC-spelare rasar över trailern till “Grand Theft Auto VI” – "Korkat beslut"

Än så länge är det bara klart att spelet kommer till konsol under 2025.
Tidigare idag släpptes trailern för “Grand Theft Auto VI”, vilket med enkelhet kan klassas som de senaste tio årens mest framemotsedda spel. I skrivande stund har trailern redan över 100 miljoner visningar och många spelare är utom sig av lycka. Men i PC-avdelningen av spelvärlden råder desto surare miner.
 
Än så länge är det nämligen bara klart att “Grand Theft Auto VI” kommer att släppas till Playstation 5 och Xbox Series X/S under 2025. När det kan dyka upp till PC är fortfarande okänt.
 
“Kom igen! Till och med Fromsoft släppte på PC samtidigt. Jag hatar Rockstar för det här”, säger användaren Quirky-Football9043.
 
“Är det här överraskande? Nej, med tanke på hur det sett ut historiskt. Tycker jag att det här är ett korkat beslut 2023? Absolut”, säger FearlessButterfly3 uppmärksammar IGN.
 
Utvecklaren Rockstar Games har historiskt sett släppt sina spel till PC över ett år efter att de dykt upp på konsol. “Grand Theft Auto V” släpptes ursprungligen 2013 och dök upp på Windows under 2015. “Red Dead Redemption 2” släpptes i slutet av 2018 och kom till Windows i slutet av 2019. Just nu ser “Grand Theft Auto VI” ut att följa samma mönster.
 
Överväger du att köpa en konsol för att spela “Grand Theft Auto VI”?
 
| 5 december 2023 20:00 |