Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 januari 2023 | 23:08

Paul Mescal tar huvudrollen i Ridley Scotts ”Gladiator 2”

Skådespelaren slog igenom i tv-serien ”Normala människor” och syns snart i det hyllade dramat ”Aftersun”.
Ridley Scott menade allvar med sina planer på en uppföljare till ”Gladiator”. Med inspelningsstarten senare under 2023 verkar han just ha hittat sin huvudroll för svärd- och sandaläventyret.
 
Deadline skriver att valet föll på Paul Mescal. Den 26-årige irländske skådisen imponerade på regissören efter deras möte och har stått högst upp på listan över kandidater sen dess. Nu pågår förhandlingarna med Paramount om huvudrollen - dock inte som Maximus (Russell Crowes rollfigur i originalfilmen) utan Lucius, grabben som var son till Connie Nielsens Lucilla.
 
 
Mescal är relativt ny i branschen, men har redan hunnit göra avtryck med en Emmynominerad roll i tv-serien ”Normala människor”. Han syntes också i dramat ”The Lost Daughter”, och inom kort kan vi se honom på svenska biodukar i hyllade ”Aftersun”.
 
”Gladiator” från år 2000 blev en stor succé med intäkter på 500 miljoner dollar och 5 Oscars i bagaget. Det historiska eposet om antikens Rom har just nu plats 37 på IMDb:s topplista över tidernas bästa filmer.
 
Uppföljaren ”Gladiator 2” ser ut att bli Ridley Scotts nästa projekt efter ”Napoleon” som just nu färdigställs med Joaquin Phoenix i huvudrollen.
| 6 januari 2023 23:08 |