Skribent

Mats Karlsson

31 juli 2013 | 21:01

Paul Greengrass försvarar blockbusterfilmerna

"The Bourne Ultimatum"-regissören säger att filmindustrin behöver de stora och dyra Hollywoodfilmerna.

Paul Greengrass som har jobbat både med smala independentfilmer och stora blockbusters håller inte med de negativa rösterna om blockbusters, det vill säga stora dyrbara Hollywoodfilmer. I en intervju med Film Society Lincoln Centre försvarar han Hollywoodsystemet och säger att filmindustrin behöver dem.

- Det har kommit några filmer på sistone som inte har fungerat, men det är inte så längesedan vi njöt av filmer som "The Dark Knight" och "The Dark Knight Rises". Man kan inte förvänta sig alla dessa stora filmer ska vara en ny "The Dark Knight Rises", "Inception" eller en "Bourne".

- Man kommer att få filmer som fungerar sämre, men det viktigaste är att filmbolagen fortsätter försöka, eftersom de är gigantiska ledsagare som tillåter filmindustrins maskineri att snurra.

- Jag gillar dessa filmer också. Jag kommer att ta med mina barn för att se Superman och sådana filmer. Man vill både ha stor underhållning och smal, nischad konstfilm. Man vill ha allt.

Paul Greengrass är närmast bioaktuell med "Captain Phillips" som får världspremiär på New York Filmfestival 27 september och i Sverige kommer den till biograferna 11 oktober.

| 31 juli 2013 21:01 |