Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 juli 2016 | 12:00

Paul Feig kommenterar hatet mot nya ”Ghostbusters”

Regissören har ett meddelande till alla haters.
Rebooten av ”Ghostbusters” har mötts av högljudd kritik online från dag ett. Är det inte att 80-talsklassikern ska lämnas ifred, så är det de kvinnliga huvudrollerna som ifrågasatts. Och inte blev det bättre när trailern släpptes - den är just nu ett av Youtubes mest ”ogillade” klipp någonsin med över 900.000 tittare som tryckt tummen ner.

Det kan inte vara lätt att som regissör ge sig ut på pressturné och försöka sälja in en film som alla bestämt sig för att hata. Men Paul Feig har ett bra svar till alla som varit skeptiska mot hans ”Ghostbusters”.

- Det var tråkigt (med trailern), men om man vill se glaset som halvfullt är vi också den mest gillade, om man jämför antalet likes med andra trailers. Det är iallafall en liten seger, säger Feig till IGN.

- Men jag förstår folk. Sedan vi började förstod jag att en del skulle vara skeptiska, arga eller nervösa över att vi gör en reboot. Jag hör er, jag skulle också vara nervös om jag inte visste vad jag höll på med. Sen finns det de som bara hatade att den handlar om kvinnor. En liten grupp, inte alla. Men jag förstår varför folk skulle vara nervösa… allt jag kan be om är ”döm filmen på dess egna meriter. Döm inte den efter en trailer.”

Alla negativa kommentarer från webben gav filmskaparna inspiration till några nytillagda skämt. I ”Ghostbusters” ska det finnas en scen där spökjägarna laddar upp en video på Youtube och får massvis med näthat, som de sedan läser upp och driver med.

Under helgen kommer de första recensionerna av ”Ghostbusters”, då får vi se och höra om fansen har varit oroliga i onödan.


Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones och Kate McKinnon spelar huvudrollerna i ”Ghostbusters” som får svensk biopremiär 27 juli.

Kommer du se den?
| 9 juli 2016 12:00 |