Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 december 2022 | 09:15

Patty Jenkins förnekar ryktet om ”Wonder Woman 3”

…och ger en lovande uppdatering kring sin Star Wars-film, ”Rogue Squadron”.
Ja, ”Wonder Woman 3” är nedlagd hos DC. Nä, det var inte Patty Jenkins själv som lämnade projektet. Regissören hoppas reda ut några felaktiga rubriker med ett uttalande på Twitter:
 
”När det började skrivas om att ”Wonder Woman 3” inte skulle bli av så spreds den populära klickbait-historien att det var jag som dödade projektet eller klev av. Det är helt enkät inte sant. Jag lämnade inte projektet. Jag var öppen för allt de bad mig om. Men jag förstod det som att det inte fanns mer jag kunde göra vid den tiden för att få projektet att gå framåt.”
 
 
”DC är begravda under förändringar just nu så jag förstår att det leder till svåra beslut”, tillägger hon och önskar karaktären Wonder Woman ”en otrolig resa framöver, med eller utan mig”.
 

Tillbaka till Star Wars-ritbordet?

 
Nu när ”Wonder Woman 3” inte längre tar upp hennes tid är frågan om Jenkins kan återvända till ”Rogue Squadron”. Planerna på en egen Star Wars-film offentliggjordes för två år sen, vi fick ett premiärdatum julen 2023… och sen dess har det varit oroväckande tyst.
 
Regissören ger en emotsedd uppdatering, enligt Deadline:
 
”Jag lämnade ursprungligen ”Rogue Squadron” efter en lång utvecklingsprocess. Det blev klart för mig att det inte kunde hända fort nig och jag ville inte fördröja ”WW3” länge till. Lucasfilm bad mig överväga om jag ville komma tillbaks till ”Rogue Squadron” efter den, och jag var hedrad och gick med på det.”
 
”Jag är fortfarande en del av projektet och det har varit under aktiv utveckling sedan dess. Jag vet inte om det blir av, det vet man aldrig förrän utvecklingen är klar, men jag ser fram emot dess potential”, skriver Jenkins.
 
 
Vilken av filmerna såg ni mer fram emot - "Wonder Woman 3" eller "Rogue Squadron"?
| 14 december 2022 09:15 |