Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 oktober 2022 | 09:15

Patty Jenkins har ett färdigt manus till ”Wonder Woman 3”

Nu gäller det bara att hitta tid i regissörens och Gal Gadots späckade schema för att få till en tredje film om amasonhjälten.
”Wonder Woman 3” är ett steg närmare att bli verklighet. Movieweb rapporterar att regissören Patty Jenkins har skrivit klart sitt manus till den kommande (och sista?) filmen som ska göra sagan om ”Wonder Woman” till en trilogi.
 
Jenkins gav en efterlängtad uppdatering på Matera Film Festival under förra veckan, och antyder att studion vill ha ännu fler filmer med Gal Gadots superhjälte:
 
- Jag skulle bara göra en film, men herregud, plötsligt får jag göra två. Och sen finner jag mig själv säga: ”jag vill nog göra tre”. Jag har alltid tänkt mig en övergripande historia på tre filmer. Det finns en röd tråd som går igenom de här tre olika filmerna, säger Jenkins.
 
- Men trots att jag just har skrivit klart den sista scenen för ”Wonder Woman 3” så blir jag intresserad av vad som händer härnäst. Så man vet aldrig. De har bett oss om att fundera på hur man skulle kunna göra fler filmer, så vi får se. Men jag har många andra filmer jag också vill göra.
 
 
Patty Jenkins ”Wonder Woman” släpptes 2017 och blev en stor biosuccé för DC med över 800 miljoner dollar i intäkter. Uppföljaren ”Wonder Woman 1984” fick ett svalare mottagande av både kritiker och fans, och släpptes dessutom mitt under pandemin.
 
En tredje film har varit påtänkt, men än så länge finns det inget officiellt besked om och när den börjar spelas in. Jenkins har även planer på Star Wars-filmen ”Rogue Squadron”, medan Gadot förbereder sig för att spela Cleopatra i ett historiskt epos.
| 10 oktober 2022 09:15 |