EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

4 mars 2017 | 09:00

Patrick Stewart hyllar svensk film i vår intervju

”En av de finaste upplevelser i min karriär var att jobba med Max von Sydow.”
Efter 17 år i X-Mens universum är det inte bara Wolverine som tar farväl av sina fans. Även Patrick Stewart gör sin sista insats som Professor Charles Xavier i bioaktuella ”Logan”

MovieZines reporter Jonna Vanhatalo mötte upp skådespelaren under Berlins filmfestival för ett samtal om mutant-minnen, superkrafter, och vad han egentligen tycker om Hugh Jackman - och svensk film.


- Jag minns första gången Hugh Jackman kom till inspelningen i Toronto. Han hade inte fått rollen än. De letade efter en Logan, för skådespelaren som hade fått rollen var tyvärr inte längre tillgänglig. Hugh kom in för att provspela. Alla X-Men satt där i en cirkel, minus Logan, och han hoppade in. Och vi blev alla förälskade i honom. En förälskelse som genom åren utvecklats till stor affekt och beundran för mannen. 

Patrick Stewart berättar också att han och Hugh Jackman ska arbeta ihop igen på ett annat projekt, innan samtalet glider över på svensk film.

- Jag är född år 1940 så svensk film blev en stor del av min uppväxt på bio. Filmerna som kom från Sverige var otroliga, och rollprestationerna likaså. En av de finaste upplevelser i min karriär var att jobba med Max von Sydow på ”Dune”, för många, många år sen. Vi blev rätt goda vänner. Vi åt ofta middag tillsammans och han var ett så trevligt sällskap. För att inte tala om hans fantastiska rollprestationer.

Läs också: 6 storfilmer vi ser fram emot i mars


"Logan" går just nu på bio.
| 4 mars 2017 09:00 |