Film

Skribent

MovieZine

28 november 2023 | 10:00

Galasäsongen är officiellt igång: "Past Lives" vinner Bästa film på Gotham Awards

Den amerikanska filmen om koreanska turturduvor kan bli en svår utmanare även på Oscarsgalan.
Årets awards season är officiellt igång, med Gotham Awards avverkad. Galan, som tyvärr inte hålls i Bruce Waynes hemstad utan i New York, hedrar independent-film för 33:e året i rad.
 
Priset för Årets film tilldelas kärleksdramat "Past Lives" av den hyllade debutregissören Celine Song. Den fina filmen följer en koreansk kvinna som flyttat till USA som barn, och återförenas med en vän ur sitt förflutna.
 
Det fransk-tyska kriminaldramat "Fritt fall" belönades med pris för Bästa internationella långfilm och Bästa manus, skriver Deadline.
 
Årets huvudroll är Lily Gladstone - dock inte för Martin Scorseses "Killers of the Flower Moon", som är hennes stora genombrott i år. Istället prisas hon för dramat "The Unknown Country".
 
Men galan blev kanske mest uppmärksammad för ögonblicket då Robert De Niro skulle hålla tal. Han bröt mitt i och meddelade att hans tal hade blivit censurerat. Istället för att läsa från skärmen läste han upp resten av talet i sin mobil, och skickade en känga till bland annat förre presidenten Donald Trump. Se klippet:
 
 
| 28 november 2023 10:00 |