Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 april 2017 | 08:00

Paramount kommenterar ”Ghost in the Shell”-floppen

Ledde casting-kontroversen till negativa recensioner?
Ett känt varumärke, en stjärna i huvudrollen, och en påkostad sci-fi-film med budget på över 100 miljoner dollar. Det smärtar naturligtvis filmbolaget Paramount att ”Ghost in the Shell” efter knappt en vecka ses som en bioflopp.

Rupert Sanders actionrulle har fått blandad kritik - allt från 4:or till bottenbetyg i svenska medier (enligt Kritiker.se) och för närvarande bara 45% positiva recensioner i USA (enligt Rotten Tomatoes). Kontroversen kring huvudrollen och påstådd ”vittvätt” kan ha svärtat ner filmens rykte på förhand, tror studion - utan att ångra valet av Scarlett Johansson.
 
Paramounts distributionschef Kyle Davies säger till CBC att man trodde filmen skulle prestera bättre på amerikanska biodukar:

- Vi hade större förhoppningar på den i USA. Jag tror att allt prat kring castingen påverkade recensionerna. Här har vi en film som är mycket viktig för alla fanboys eftersom den bygger på en japansk anime. Så man försöker alltid balansera mellan att hedra källmaterialet, och göra en film för en bredare publik. Det är en utmaning, men recensionerna hjälpte uppenbarligen inte.
 
 
”Ghost in the Shell” ligger trea på den svenska biotoppen.
| 6 april 2017 08:00 |