Serie

Skribent

Alexander Kardelo

26 april 2024 | 11:45

Påkostade "Peaky Blinders"-filmen spelas in i höst

Cillian Murphy återvänder i rollen som som irländsk gangster.
"Peaky Blinders"-fans kan korka upp whiskyn och börja fira. Efter sex hyllade tv-säsonger ska den brittiska gangsterserien äntligen få en långfilm. I höst börjar inspelningen - det lovar seriens skapare Steven Knight i en ny intervju med NME.
 
- Det kommer bli av. Det blir av i september. Jag finslipar nu på det sista, och kommer göra så fram till dagen innan inspelningen. Men vi är på gång. Allt är redo.
 
- Jag tror att filmen kommer att ta "Peaky Blinders" till nästa nivå. Det kommer bli toppen att fansen kan mötas på en och samma plats och se den. Vi har högre budget, och eftersom vi vet att det här är sista kapitlet så försöker vi alla göra vårt bästa. Cillian är verkligen taggad. Så jag ser fram emot att börja filma.
 
Cillian är förstås Cillian Murphy, som återvänder i sin roll som den hårde men intelligente gangstern Thomas Shelby. Det blir hans första roll sedan han vann Oscars för "Oppenheimer".
 
Vad filmen ska handla om är inte känt, men det pratas om "fokus på nästa generation" och gissningsvis en rad nya karaktärer i Shelbys gäng. Inte nog med det: två nya spinoff-serier planeras.
 
- Jag hoppas folk ska bli chockade, förtjusta, vettskrämda och sen förtjusta igen, och chockade igen, tillägger Knight om den kommande filmen.
| 26 april 2024 11:45 |