Serie

Skribent

Alexander Svensson

18 december 2023 | 11:00

Irlands skarpaste gangsters återvänder - "Peaky Blinders" får två spinoffs

Netflix har stora planer för den älskade kriminalserien.
Kriminalserien “Peaky Blinders” om ett irländskt gäng i Birmingham under mellankrigstiden var oerhört populär under sina sex säsonger. Nu har det avslöjats i en rapport från Bloomberg att Netflix arbetar på två potentiella spinoff-serier baserade på serien.
 
Den ena spinoffen ska enligt utsago fokusera på Polly Gray, en av originalseriens huvudkaraktärer. Värt att notera är att karaktären kommer att behöva rollsättas på nytt, då skådisen Helen McCrory som spelade henne tragiskt nog avled i bröstcancer 2021.
 
Helen McCrory som Polly Gray i "Peaky Blinders".
 
Netflix andra spinoff-idé ska utspela sig efter originalserien och flyttar från Birmingham under mellankrigstiden till Boston under 1900-talets mitt. Mer än så är i skrivande stund okänt.
 
“Peaky Blinders” sände sitt sista avsnitt 2022, och hade en fantastisk rollista med Cillian “Oppenheimer” Murphy i spetsen. En film som följer upp på den sista säsongen har länge diskuterats, och som det ser ut just nu så hoppas skaparen Steven Knight att kunna spela in filmen under 2024, enligt RadioTimes.
 
Vill du se mer från“Peaky Blinders”-världen?
| 18 december 2023 11:00 |