Film

Skribent

Thomas Linnaeus

22 april 2023 | 11:00

Pacino nobbade Star Wars-rollen: “Jag blev erbjuden så mycket pengar”

I en ny intervju berättar Al Pacino varför han tackade nej till att spela Han Solo i “Star Wars”.
“Scarface”-skådespelaren Al Pacino intervjuades nyligen Average Socialite, skriver Variety. Här fick skådisen berätta om sin långa karriär och sina olika rollprestationer. En film Pacino däremot inte var med i var “Star Wars”, trots att han hade chansen:
 
- Jag tackade nej till “Star Wars”. När jag var ny i branschen, så är det vad som händer när du först blir känd. Alla gick runt och sa: "Ge det till Al". Jag skulle kunna fått erbjudandet att spela drottning Elizabeth. Sen fick jag ett manus med titeln "Star Wars", berättade skådespelaren.
 
Innan första "Star Wars"-filmen släpptes 1977, hade Pacino blivit en av Hollywoods största skådespelare. Redan då hade han de två första “Gudfadern”-filmerna och “Serpico” på sitt CV. Men varför tackade Pacino nej till “Stjärnornas krig”?
 
- Jag blev erbjuden så mycket pengar. Men jag läste manuset, och jag förstod det inte. Så jag sa att jag inte kunde göra det. Jag gav Harrison Ford en karriär istället, fortsätter Pacino.
 
Ford fick alltså rollen som Han Solo istället, och resten är historia. Frågan är om Al Pacino varit bättre än Harrison Ford i “Star Wars”.
 
Vilken skådespelare hade du föredragit som Han Solo?
| 22 april 2023 11:00 |