Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

21 januari 2024 | 06:30

På tv ikväll: Stjärntätt med Chris Hemsworth i "rasande snygg" fantasy

Uppföljaren är lika snygg som föregångaren om inte snyggare, men något saknas.
Uppföljaren promotades som en prequel men majoriteten av filmen utspelar sig helt oförskämt efter förra filmens händelser. Kristen Stewart och Rupert Sanders är båda duktigt bortplockade från uppföljaren efter deras skandalomsusade otrohetsaffär under inspelningen av första filmen. 
 
Den magiska spegeln har försvunnit och med det har Snövit blivit sjuk, därför får Eric (Chris Hemsworth) i uppgift att leta reda på den. Nya tillskott här är Emily Blunt i rollen som isdrottningen Freya och Jessica Chastain som spelar Sara, en donna från Erics förflutna. Freya skickar också ut soldater för att hitta spegeln och ja, mer handling än så är det inte. Vem får tag i spegeln först? 
 
 
Det kan låta märkligt att Universal lät Cedric Nicolas-Troyan göra sin långfilmdebut här; det måste ha funnits mer kompetenta regissörer att överlåta en såhoppas stor produktion till. Nicolas-Troyan har tidigare jobbat med specialeffekter vilket förvisso syns - filmen är emellanåt löjligt snygg och fantasin flödar - men både story och manus känns outvecklade. Istället för att bli en naturlig fölängning av den första filmen känns denna som en blekare kopia.
 
Däremot är Theron och Blunt härliga som dramatiska drottningar och gillade du första filmen bjuder denna på mer av samma vara, men håll förväntningarna i styr. Och för alla fans av Chris Hemsworth låter det nog som ljuv musik att han har fått en större och mer framträdande roll här. Nils Karlén kallar äventyret för "en rasande snygg film" i sin recension på MovieZine och delar ut en tvåa, synd att det inte blir mycket mer än så. 
 
Här kan du se "The Snow White Chronicles - The Huntsman: Winter's War": 

• Ikväll 20:45 på Kanal 5
• Streama på SkyShowtime, Viaplay, Prime Video eller Tele2 Play  
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes 
 
 
Vad tycker du om "The Snow White Chronicles - The Huntsman: Winter's War"? Kommentera nedan. 
| 21 januari 2024 06:30 |