Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

9 februari 2024 | 04:00

På tv ikväll: Här är den bästa "Mad Max"-filmen, enligt Mel Gibson

Uppföljaren till "Mad Max" anses att vara en bättre uppföljare och en av tidernas bästa dystopiska filmer.
Det tog George Miller bara tre år att regissera och skriva uppföljaren till "Mad Max" med Mel Gibson i huvudrollen. Det kanske inte var mycket att skriva då Gibson bara hade 16 repliker i filmen varav två var "I only came for the gasoline", men det gör inte "Mad Max 2: The Road Warrior" till en nödvändigtvis sämre film.  
 
 
Historien fortsätter med en driftande Max (Mel Gibson) i postapokalyptiska Australien där bensin och vatten är bristvaror. Han bestämmer sig för att hjälpa ett litet samhälle från ett gäng banditer i utbyte mot bensin, och upptäcker på vägen sin egen mänsklighet. Actionfilmen släpptes till fina recension och anses enligt många vara bättre än originalet med både större budget - närmare sagt tio gånger större - och en robust insats från Gibson. 
 
På MovieZine fick filmen en fyra och Nils Karlén skriver i sin recension att "tempot är nära nog perfekt och filmen håller stilen konsekvent genom hela speltiden (något som inte kan sägas om föregångaren). När den avgörande sista stora actionscenen klingar ut är det nästan en lättnad efter den gastkramande avslutande jakten." Detta är också Gibsons favoritfilm i serien - ikväll visas filmen på tv. 
 
Här kan du se "Mad Max 2: The Road Warrior": 

• Ikväll 23:10 på Kanal 9
• Streama på Viaplay 
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller iTunes 
 
 
Vad tycker du om "Mad Max: The Road Warrior"? Kommentera nedan. 
| 9 februari 2024 04:00 |