Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

26 januari 2024 | 06:00

På tv ikväll: Johnny Depp i Harry Potters värld - "ett otroligt storslaget fantasiäventyr"

Det blir fler magiska vidunder i andra delen av fantasiserien "Fantastiska vidunder", men också mer Johnny Depp.
2018 var fortfarande året då allt som pumpades ut ur "Wizarding World" tog världen med storm och sålde som smör i solsken. Planen var hela fem filmer med magiska vidunder och onda trollkarlar skriven av J.K. Rowling och återigen i regi av David Yates (som tog över registolen sen "Harry Potter och Fenixorden" och vägrar ge upp den). 
 
 
Det är onekligen en välgjord film med mycket skoj för alla insatta "Harry Potter"-fans; det finns gott om referenser, karaktärer och charmiga varelser som känns igen. Samtidigt försöker filmen hitta sin egen identitet och stå på egna ben med hjälp av en imponerande skara skådespelare; Eddie Redmayne, Jude Law, Katherine Waterston, Johnny Depp, Callum Turner, Zoë Kravitz och Ezra Miler ger alla liv till sina karaktärer med bravur. 
 
Trots att Jonna Vanhatalo gav filmen en fyra i betyg i sin recension på MovieZine och kallade den för "ett otroligt storslaget, charmigt och visuellt praktfullt fantasiäventyr" föll den inte majoriteten av kritikerna i smaken och publiken svek. Detta var början på slutet för den planerade filmserien som trots ytterligare en tredje del inte kom längre och i dagsläget hänger löst. 
 
Här kan du se "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott": 

• Ikväll 20:00 på Kanal 5
• Streama på HBO Max eller Viaplay
• Hyr/köp på SF Anytime, Google Play eller Itunes
 
 
Vad tycker du om "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott"? Kommentera nedan. 
| 26 januari 2024 06:00 |