Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2023 | 08:05

På tv ikväll: Kåta tonåringar fick oss att skratta och skämmas - är tvåan ännu bättre?

High school-vänskap och pubertala pinsamheter blev receptet på en av millennieskiftets stora komedier. Uppföljaren blev ännu mer framgångsrik.
1999 års ”American Pie” väckte nytt liv i genren sexkomedi för unga. Där mötte vi fyra high school-grabbar som ingick en pakt om att bli av med oskulden innan den stora skolbalen. Minnesvärda scener inkluderar en äppelpaj, och i kombination med sex, snusk och sprit blev det en biosuccé. Det var också här som begreppet MILF ("Mom I'd like to f**k") blev mainstream - tacka Jennifer Coolidge!
 
Två år senare kom uppföljaren som samlade ihop gänget på nytt. Jason Biggs, Seann William Scott, Shannon Elizabeth och de andra återvände glatt, med högre löner och sex-eskapaderna uppskruvade till max. Nu har vännerna splittrats och går på college, men de bestämmer sig för att styra upp en rejäl sommarfest. Och Jim har en dejt med sin högerhand och superlim...
 
 
”American Pie 2” lyckades spela in ännu mer pengar än originalet: intäkterna landade på 287 miljoner dollar. Mottagandet var lika bra bland fansen: ”En uppföljare som faktiskt är bättre än första enligt mig”, tycker en användare på MovieZine.
 
De kommande kvällarna visar Kanal 9 flera "American Pie"-filmer. Ett utmärkt tillfälle att se ikapp även "American Pie: The Wedding" och "American Pie: Reunion".
 
Visste du om att det finns totalt nio "American Pie"-filmer? En drös uppföljare gjordes direkt för dvd. Men förutom titeln, en drös avklädda pinsamheter och möjligen gästspel av Eugene Levy aka Jims pappa, har de inte mycket gemensamt med de fyra originalfilmerna.
 
Här kan du se "American Pie 2"

• Ikväll 22:00 i Kanal 9
• Streama på SkyShowtime
• Streama på Tele2 Play
 
| 9 oktober 2023 08:05 |