Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 november 2023 | 06:00

På tv ikväll: Alexander Skarsgård möter Godzilla i 2021 års stora äventyrsfilm

Nästa år möts Godzilla och King Kong igen på vita duken.
2021 års enormt upphajpade storfilm "Godzilla vs Kong" visas på tv ikväll.
 
Här möts den muterade jätteödlan och den arga apan från Skull Island i en episk kraftmätning om titeln "biodukens bästa monster". Trots en premiär under pågående pandemi blev det en hyfsad biosuccé med 470 miljoner dollar i kassan. Nästa år växer MonsterVerse med uppföljaren - som bär den fantasifulla titeln "Godzilla x Kong".
 
 
I en av de mänskliga rollerna i "Godzilla vs Kong" ser vi Alexander Skarsgård. Han såg fram emot chansen att testa på något annorlunda "efter en rad mörka och intensiva roller" - och chansen att jobba med regissören Adam Wingard.
 
- Tonen i den här genren och filmen är så annorlunda mot de mindre och mörkare filmer jag hade gjort. Det var en karaktär jag var redo att spela, och någon som är lätt att tycka om, sa Skarsgård i en intervju.
 
Även om hjältarna i stora actionfilmer vanligtvis är "ganska tråkiga", enligt honom, så lockades han till att spela en helt vanlig geolog med det nordiskt klingande namnet Dr. Nathan Lind:
 
- Folk kommer för att se de här filmerna för storslagna actionscener, men om det inte finns verkliga karaktärer i grunden som man bryr sig om, så funkar inte filmen.
 
 
Frågan är om de verkligen lyckades med målet? "Människorna är dock bara bleka biroller i dramat där två 100 meter höga varelser är stjärnorna. King Kong har mer personlighet än vad alla skådespelarna gemensamt kan frambringa" skrev jag i min recension här på MovieZine. Nåja... det bjuds på rätt pampiga monsterfighter och det är itne fy skam.
 
Här kan du se "Godzilla vs Kong":

• Ikväll 22:00 i Kanal 9
• Streama på HBO Max
| 2 november 2023 06:00 |